Idag

DW

Idag har mina hundar fått träna DW igen. Innan jag började så kontrollvägde jag kedjorna. Smillas kedja vägde 1,8 kg. och den vikten får hon fortsätta med ett tag till. Ixis kedja vägde 1,1 kg så där la jag på lite extra så hon kom upp i 1,5 kg. Försöker låta dom dra minst 2 gånger i veckan.
Innan de fick dra så provade jag mina nya noseworkgömmor. Placerade ut 3 stycken. En på min bil. En på en traktor och den sista inne i en lada. Var ute på landet och tränade. Gömmorna fungerade bra och hundarna hittade dom.
Nu i kväll så var det noseworkkurs med Ixi. Först inomhussök och sedan utomhus. Inomhussöket gick bra. Gäller bara för matte att lita på sin hund, och inte ha för bråttom. Utomhussöket gick också relativt bra. Hon hittade de flesta gömmorna. Nu måste jag bara träna in säkra och tydliga markeringar. Det är stor skillnad att veta var gömmorna finns och att inte veta.
Jag har anmält till en träningstävling i nosework i December. Anmälde båda mina hundar men fick bara gå med en av dom. Så det fick bli Ixi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.